خط و کمال و عِلم که خروار گوهر است
یک جو نمی خرند به بازار جاپِلَق

مردم سختکوش نراق رابطه دیرینه ای با منطقه جاپلق داشته اند . بر این اساس شاعر فکاهی سَرا ملا ابوالقاسم نراقی فرزند ملا عبدالکریم ابن ملا عبدالمبین مُتَخلص به شَعرا برای این منطقه قطعه ای سروده که یک بیت آن عنوان شد و حتی بعضی ها به اشتباه به گونه ای دیگر بیان داشته اند :

عقل و خِرَد که هر دو گوهرند
یک جو نمی خرند به بازار جاپلق

بیشترین ارتباط موضوع معیشت و اقتصادی بوده است . کارگرانی وجود داشتند که از نراق به جاپلق عزیمت نموده و به درو و چیدن محصولات مزارع مشغول شده و مزد خوبی دریافت می کردند .  

در نامه ها و اسناد قدیم نراق ؛ مالکین ؛ خوانین و متمولین و خصوصا تاجرهای نراق در منطقه چاپلق سرمایه گذاری داشته و خیر و بهره می جسته اند .
 در اثر این تردد و زندگی موقت بعضی از نراقی ها طی یک قرن قبل به صورت دائم ساکن منطقه چاپلق بود .

آ نصراله و میرزا محمود فروغی فرزندان ملا اسماعیل ابن ملا لطفی از جمله خانواده هایی هستند که همچنان رگ و ریشه شان در جاپلق وجود دارد و به فروغی های نراق مشهور هستند که قریب یکصد نفر جمعیت را شامل می شوند .

جاپلق ، نام سرزمین باستانی که در محدوده شهرهای شازند، ملایر، بروجرد ، ا و الیگودرز واقع و بخشی از عراق عجم محسوب می شده است . مردم جاپلق از زمان‌های کهن کشاورز پیشه بوده و به واسطه همین حرفه ، انسان های آرام و صبور و با کمالاتی هستند.


 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

آسمان زندگی من آن سوے پرچین ها...دنیاے من است Robyn Hasht Media Leslie سخنان هميشه سبز cine2020 ♣♣♣ خـــــــزان بــی بــرگـــی ♣♣♣ Walter